Стражът на "Пирин" е спортист номер 1 на Благоевград

19:06, 18 дек 15 / Спорт 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стражът на "Пирин" (Благоевград) Красимир Костов е спортист номер 1 в областния център на Пиринско за тази година. Той получи приза на специална церемония, провела се в зала "Скаптопара". Наградата връчи кмета на общината Атанас Камбитов.

Специални гости на събитието бяха многократната световна шампионка по художествена гимнастика Илияна Раева, боксьорът и  двукратният европейски вицешампион и носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев, губернаторът на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, заместник- кметовете на Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, по европейските проекти и програми Зорница Кралева, по икономика и финанси Иво Николов, по строителство и сигурност Янко Янков, вицепрезидентът Световната федерация по таекуондо и  „Почетен гражданин на Благоевград“ Марио Богданов, треньори, спортни деятели, ветерани и много гости.

Номинациите за "Спортист на годината" бяха направени от деветима спортни журналисти. Награди за цялостната си дейност получиха Иво Балабанов от клуба по лека атлетика "Джордан", който зае пето място в категория "Младежи, девойки, мъже и жени" . Четвъртото място в същата категория зае Любомир Бакалски от таекуондо клуб "Фолкън". Второ място заслужи световния шампион спаринг мъже над 85 от Световно първенство по Таекуон-До ITF тази година Рами Шау.

Купата бе за "златното момче" на Благоевград и шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев. Наградите бяха връчени от Илияна Раева и Тервел Пулев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама