Цветанов знае имената на четирима сигурни кандидати за президент

19:19, 18 дек 15 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в предаването на БНТ „Още от деня“, че знае иманета на четирима сигурни кандидат-президенти, които ще се явят на президентските избори догодина.

По думите му за ГЕРБ няма тема, която да е свързана с президентските избори, но в другите политически формации някои вече са се опитали да открият предизборната си кампания по доста нестандартен начин.

Цветанов отрече констатацията на водещия Димитър Цонев, че говори отново за лидера на ДСБ Радан Кънев, който преди няколко седмици се самопредложи за обща кандидатура на Реформаторския блок и ГЕРБ за президент.

„Мога да напиша на един лист и да ги запечатаме в един плик. Ще ви кажа, че вече има поне 4 кандидатури, които са почти сигурни за президентски избори. Този плик трябва да бъде на съхранение“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

На свой ред Цонев обеща, че ще прибера плика с четирите имена в неговата каса и няма да го отворя.

На въпрос дали „ЯневаГейт“ е политическа атака срещу управлението, Цветан Цветанов каза, че всичко, което засяха политическия живот на страната, има определен сценарии.

„Има такъв сценарии за да може това нещо да се случва точно сега и точно в подготовката на окончателното приемане на конституционните промени. Има определени кръгове и среди в държавата, които не искат да има стабилност. Във всяко едно разклащане на властта страната се отдалечава от единствения възможен път – европейския“, убеден е Цветанов.

Той определи и най-важните приоритети в законодателно отношение. Това ще бъдат законите за висшето образование, за обществените поръчки и всичко, „свързано с новите предизвикателства“ – електронното управление.

„В тази посока можем да бъдем изключително адекватни на политическата ситуация“, допълни бившият вътрешен министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама