Иван Костов: Чест му прави на Радан, че си носи кръста сам

19:43, 18 дек 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чест му прави на Радан, че си носи кръста сам, заяви експремиерът и основател на ДСБ по адрес на опозиционните действия на настоящия лидер на партията Радан Кънев. Костов отрече да има пръст в решението на Кънев и на ДСБ да излезе в опозиция.

„Най-здравословно е политикът да може да взима решенията си сам, което не се случва в България“, посочи още Костов.

На въпрос за евентуалин предсрочни избори Костов заяви, че лидерът на ДПС Лютви Местан блъфира с подобни изказвания. Според него обаче извънреден вот не би дестабилизарал страната, напротив, но той е изцяло в ръцете на управляващото мнозинство – ще го има, ако поискат управляващите.

Според Иван Костов събитията от последните седмици са показали, че няма мнозинство за сериозни реформи, макар конституционните промени да са пробив.

За него е очевидно, че именно ДПС пречи да се случат тези реформи.

Съдебната реформа пък би могла да се случи само след силен външен натиск. Описа подобен натиск като евентуални срес тестове от страна на европейски експерти. „Нашата прокуратура ще рухне на първия такъв стрес тест“, прогнозира още Костов.

По повод обвиненията на главния прокурор Сотир Цацаров, че именно той стои зад скандала „Яневагейт“ беше категоричен: „Аз не съм социален психолог или психиатър да лекувам маниакални неща или нечии комплекси“. За пореден път изтъкна, че вече не се занимава с политика. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама