Lord of the Rings и "Хамлет" в София в събота

20:59, 18 дек 15 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предколедният уикенд. По традиция това са най-напрегнатите дни преди празника. Ще попитате защо? Ами защото всички вкупом се втурваме панически да търсим подаръци за близките – децата, мама, татко, тъща, тъст, свекър, свекърва, стринка, балдъза и други. И все пак, ако това с подаръците сте го уредили от по-рано, в София, тази събота има доста интересни неща които да се случат и да се видят.

Филмовото зрелище Lord of the Rings in Concert се завръща с „Двете кули” на от 20:00 часа в Зала „Арена Армеец“

Българската публика отново ще се впусне във вълнуващо музикално-филмово приключение. За милионите фенове по света епичният спектакъл, макар и гледан десетки пъти, никога не може да омръзне, музиката също. За разлика обаче от киното в зала или домашното такова, на 19 декември в зала „Арена Армеец” българската публика не просто ще слуша, а ще чуе, и не просто ще гледа, а ще изживее емоцията „Lord of the Rings in Concert: The Two Towers”.

Националния дворец на културата (НДК) и Британски съвет представят отново на голям екран нашумялата театрална продукция "Хамлет" – от 18:30 часа в Кино „Люмиер“

Прожекцията е специално издание на програмата National Theatre Live за излъчване на най-доброто от британския театър в кина по целия свят. След успешните премиерни прожекции на "Хамлет" за България по време на КИНОМАНИЯ 2015 сега тя ще може да бъде гледана в Кино "Люмиер". В главната роля във великата трагедия на Шекспир ще видим номинирания за "Оскар"Бенедикт Къмбърбач (познат от "Шерлок") . Постановката е режисирана от Линдзи Търнър (Пош, Химерика) и продуцирана от Sonia Friedman Productions, National Theatre LIVE разпространява тази дългоочаквана продукция в кината.

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство със Столична община и фондация Homo Ludens, с медийното партньорство на безплатния културен гайд "Програмата”.

Датите на прожекциите са: 19 декември – събота, 28 декември – понеделник и 30 декември – сряда. Началният час и на трите е 18:30, а цените на билетите са 15 и 12 лв. и могат да бъдат закупени на касите на Билетен център – НДК.



Лунатици - Народен театър „Иван Вазов“, Камерна сцена, от 19 часа

„Лунатици“ е комедия с елементи на фарс, която фино осмива ролята на играещия човек в обществото. Тя разказва за двойка прочути навремето актьори – Джордж и Шарлът Хей, които сега са принудени да играят в градчета като Бъфълоу, щат Ню Йорк на малки бедни сцени като тази на театър “Ерлангър”.

Но нито Джордж, нито Шарлът, нито дъщеря им Розалинд, нито вече възрастната бивша актриса Етел, както и младите им колеги не са загубили любовта си към сцената и вярата, че единствено и само театърът ,,е спасителното ни въже, живата ни връзка с хората и човещината.” В тази забавна и ярка комедия главни действащи лица са негово величество Театъра и неговите покорни слуги Актьорите, които в лудешки ритъм всъщност играят три пиеси едновременно. Изпълнен с изобретателно комични измислици и великолепно чувство за абсурдно смешното, спектакълът е истински романтично и искрено обяснение в любов към живия театър.

Автор: Кен Лудвиг Превод: Светлана Панчева Сценография и костюми: Елена Иванова Сценична адаптация: Михаил Петров Постановка: Росица Обрешкова Актьори: Виолета Гиндева, Михаил Петров, Аня Пенчева, Христо Чешмеджиев, Анна Петрова, Васил Драганов, София Бобчева, Павел Иванов, Владислава Николова

Националният военноисторически музей отваря благотворителен коледeн базар "Магията на Коледа" от 10 до 18 часа

В кампанията се включиха деца от различни детски градини, центрове, училища от цялата страна. Изработените от тях неща ще са на базара, а събраните средства ще бъдат предоставени на децата на загиналите военнослужещи чрез фондация "Деца на Българската армия". на базара ще е и част от коледната картичка, кандидат за Гинес, изработена от деца от 143 ОУ "Георги Бенковски" по идея на техния преподавател по рисуване Виолин Неделчев. А в 17 часа Дядо Коледа и Снежанка ще пристигнат с хеликоптер МИ-2 и ще носят пълни чували с подаръци.

Деца и възрастни могат да посетят Коледното градче, което заема пространството между Националния стадион и метростанция "Васил Левски"

Вход - свободен, а кокетните му къщички предлагат бонбони, лакомства, вкусни ястия и греяно вино, а в голямата концертна шатра всеки ден ще има безплатни гигове на популярни изпълнители. За децата ще има безплатни подаръци, а за родителите им - бира.

И още: кулинарни щандове, къщички за десерти, игри, транцови уъркшопове, атракции за деца, томбола с игри и изненади и много други. Дядо Коледа и Снежанка ще са там всеки ден. Най-голямата атракция на Коледното градче е първият у нас открит музей на ледените фигури.

Работилничка за коледни сладки – от 12:00 до 16:00 часа – Red Coral Kitchen – бул. „Цариградско шосе“ 49

„Заповядайте с Вашите деца на един забавен съботен следобед изпълнен с много коледно настроение! Ще печем джинджифилови коледни сладки и нашите майстор-сладкари ще имат нужда от малки помощници в правенето и украсяването им. Вход свободен! Всички продукти ще сa предоставени от нас и децата ще имат голям избор от цветни украси, за да направят красиви човечета, звездички, елхички и какви ли не още сладки!“, пишат организаторите на страницата на събитието във Фейсбук. Всяко дете ще може да вземе със себе си сладките, които е направило.Няма възрастови ограничения.

„Не е нужно записване, но би било добре да потвърдите, че ще присъствате на събитието във фейсбук, за да имаме идея колко хора ще ни посетят и колко материали да си подготвим. Не е необходимо нищо да носите. Ще ви очакваме!“

Семейна събота в Политехническия музей - "С дъх на Коледа" – от 11:00 до 12:30 часа, ул. "Опълченска" 66.

Какво е Коледа без ароматите, с които ухае домът ни в края на декември? Кои са те? Как и какво въздействие оказват върху нашия организъм? Освен това: Откъде идва Дядо Коледа? И защо носът на Рудолф е червен? И накрая: Всяко дете ще си тръгне със собственоръчно изработена коледна играчка с материали, осигурени от музея. Вход: 7 лв. на семейство (включва 2-ма родители с до 2 деца).

Фондация "Нашите недоносени деца"организира традиционния си коледен базар в Мол Сердика от 10 до 19 ч. 

Всички събрани средства ще се изразходват за закупуване на жизненонеобходима апаратура и оборудване за неонатологичните отделения в цялата страна, в които са настанени недоносени новородени.

„Био игри“ в Природонаучния музей - "С вкус на шоколад" - от 11:00-12:30ч

Кой е открил какaото и къде? Какво съдържа то? Полезно ли е да се яде под формата на шоколад и по колко? Какво е вкус? Децата ще участват в експедиция за откриване на следи от "историята на шоколада". Те ще участват в ролева игра за определяне на различни вкусове и ще разберат какво е вкус. Всяко дете ще си изработи играчка с какаови зърна и шоколадово изделие. Занятията са за деца между 5-7 годишна възраст. Необходимо е предварително записване на: 0889/ 996724 или [email protected] (между 10-18ч.). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама