Каратистът Захари Дамянов стана Спортист на Варна за 2015 година

21:02, 18 дек 15 / Спорт 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезателят по карате киокушин Захари Дамянов бе определен за "Спортист на Варна" за 2015 година. Той спечели единодушно вота сред варненските спортни журналисти. Големият победител за 2015 година бе награден от кмета Иван Портних на тържествена церемония в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, а неговият треньор Емо Костов получи плакет от министъра на младежта и спорта, предаде Варна утре.

За първи път от създаването на анкетата връчването на наградите се състоя на ринг. Самата церемония бе преди гала вечерта на бойните спортове Ulmtimate pro fight 4.

Състезателят на спортен клуб "Ичи Геки" изпраща много добра година в професионален план. На 22 ноември Захари Дамянов стана Световен шампион по карате киокушин в Токио, Япония. Варненецът спечели световната титла на без категории, което е исторически успех за България.

За отбор на годината в колективните спортове напълно единодушно бе определен футболният тим на Черно море. "Моряците", с треньор Никола Спасов, спечелиха два исторически трофея през годината. На 30 май в Бургас "зелено-белите" победиха на финала Левски с 2:1 в турнира за Купата на България. На 12 август Черно море спечели и Суперкупата след успех с 1:0 над Лудогорец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама