Областният управител се ангажира със съдбата на стадион "Пловдив"

21:26, 18 дек 15 / Спорт 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров ще покани премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и кмета на града Иван Тотев, за да решат заедно съдбата на стадион "Пловдив". Това стана ясно днес по време на срещата на губернатора с представители на четирите футболни клуба под тепетата.

"Нека да не работим на парче, а заедно да гледаме в една посока. Искаме да има стадион "Пловдив" и той да стане национален. Искаме да ни бъдат развързани ръцете и този стадион да бъде завършен. Премиерът е доказал, че има добро отношение към спорта и в частност към пловдивския спорт", заяви Димитров пред футболните деятели.

На една маса днес седнаха шефовете на четирите пловдивски клуба "Локомотив", "Ботев", "Спартак" и "Марица". Основните проблеми, които стоят пред всички тях, са почти еднакви - материалната база и финансовото им състояние.

Клубовете от "А" група "Локомотив" и "Ботев" очакват по-голяма яснота кога ще дойде целевата помощ от един милион лева, обещана като субсидия от държавата. "Локомотив" разчита на тези пари, за да обнови тревната настилка и да ремонтира трибуната за гости в базата си на "Лаута". На "Ботев" пък средствата са необходими за довършването на стадиона край Бирената фабрика.

Двата по-малки клуба имат сериозни проблеми със собствеността. Все още не са уредени концесионните документи на ФК "Спартак", а "Марица" няма собствена база. Това стопира инвестиционните намерения на техните собственици и не дава възможност да се развиват детско-юношеските школи, стана ясно още на срещата.

Здравко Димитров обеща да съдейства максимално при решаването на проблемите със собствеността, за да може в най-скоро време да се направят добри игрища и цялостна спортна база в района на езиковите гимназии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама