Не може да си в опозиция и в държавен „Мерцедес“, обяви реформатор

21:36, 18 дек 15 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ситуацията с това хем да си морален стожер и юнак, облечен в бяло, говорещ, че е в опозиция, а да слизаш от държавен мерцедес не може да продължава вечно. Това заяви народният представител от Реформаторския блок Антони Тренчев в ефира на бТВ. Изкаването му е във връзка с решението на лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев да излезе в опозиция без да напуска парламентарната група на реформаторите.

Според него не може да имаш шеф на КЕВР, да имаш министър, областни управители и назначения в изпълнителната власт, да си в парламентарна група, част от управляващото мнозинство, а да обясняваш, че си в опозиция.

„Трябва да решиш къде си, но да напомня, че избирателите на Реформаторския блок са умни и това поведение вреди и на тях, и на блока“, сигурен е Тренчев.

По думите му юристи твърдели, че независимите депутати губят партийната си субсидия, губят държавните „Мерцедеси“ и получават поне с 50% по-малко заплати заради комисиите, в които участват. Той силно се надявал причините за положението хем опозиция, хем ползване на блага да не се крият в подобни мотиви.

„Самият председател на парламента днес информира цялата зала, че само Гроздан Караджов е подал оставка от поста председател на комисия“, напомни Тренчев.

Той каза още, че преди година РБ взел единодушно решение в блока да се влезе в коалиция с ГЕРБ, за да се правели реформи и да се постигнела стабилност и растеж.

„Ако ДСБ искат да излязат, трябва да се обсъди във формат РБ, в който обаче решенията се вземат с 2/3 мнозинство, а такава идея няма подкрепа. Другият вариант е те да минат при независимите депутати в залата и там да са в опозиция“, каза още Тренчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама