Подготвят 170-годишен юбилей на светското образование в Търговище

08:02, 19 дек 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартираха инициативите за отбелязването на 170-годишнината от началото на светското образование в град Търговище. Основен организатор на юбилейните прояви е I ОУ „Христо Ботев“, което е един от наследниците на първото светско училище в нашия град.

"Основната ни цел при реализиране на дейностите, свързани с юбилея, е изграждане на съзнание за принадлежност към ботевската общност, която е извоювала своя авторитет през годините, и сега, с предизвикателствата на новото време, го отстоява. " сподели директорът на училището Димитър Алексиев.

Членовете на Инициативния комитет, разработил календарния план за отбелязване на значимото събитие, представиха  предстоящите инициативи. Подробно бяха коментирани някои от най-глобалните дейности като например среща с ботевски учители ветерани „Неугасващ светилник“, създаване на юбилеен албум „През очите на 170 ботевци“, издаване на юбилеен вестник, подготвяне на изложба „Училището през моите очи“, провеждане на спортен празник „Среща на поколенията“.

По идея на учениците пък в училището вече стартира конкурс „Най-добър клас“, а се подготвят още училищен фестивал „Ботев“ търси талант“ и ден на ученическото самоуправление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама