Горнооряховски телефонни измамници влизат в затвора

09:04, 19 дек 15 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив постигна четири осъдителни присъди за извършени телефонни измами на територията на Пловдив и Асеновград.

Люцкан Люцканов (50 г.), Кольо Парушев (40 г.), Илиян Мерданчев (38 г.) и Наско Г. (17 г.), всички от Горна Оряховица, са признати за виновни за това, че в съучастие в периода от 10 до 12 август 2015 г. в Асеновград и Пловдив, с цел да набавят за себе си и другиго имотна облага, са направили два опита за измама в условията на продължавано престъпление.

Четиримата се опитали да измамят 37-годишната Д.С. от Асеновград с 5000 лева и 78-годишната Д.Т. от Пловдив с 8000 лева. Люцкан Люцканов е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. До момента той е осъждан 9 пъти, като първата му присъда е от 1983 г. за нанасяне на телесна повреда, а последната е от 2010 г. за избягване на плащане на данъчни задължения. Излязъл е от затвора на 18 февруари 2011 г.

Кольо Парушев е осъден на две години лишаване от свобода условно с 4 г. изпитателен срок. Илиян Мерданчев е осъден две години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Непълнолетният Наско Г. е осъден на шест месеца лишаване от свобода с 1 година изпитателен срок. Четиримата в различни комбинации се обаждали на двете пострадали по телефона, като им съобщили, че техен близък е пострадал при катастрофа, спешно се нуждае от операция, поради което трябва незабавно да предадат парите за хирургическата интервенция.

Мъжете са признали вината си и фактите по извършеното престъпление. Присъдата е произнесена след споразумение между прокуратурата и защитниците на подсъдимите, одобрено от Районния съд в Пловдив, и е окончателна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама