Радослава Мавродиева е спортист №1 на Сливен за 2015 година

09:32, 19 дек 15 / Спорт 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бронзовата медалистка от Европейското първенство по лека атлетика в зала Радослава Мавродиева е определена за спортист №1 на Сливен за 2015 година. Мавродиева завоюва третото място в дисциплината тласкане на гюле от шампионата в Прага.

Тя е единствената състезателка от Сливен, която има покрит норматив за участие на Олимпиадата в Рио през 2016 година. В момента Радослава на лагер в Турция, където провежда част от подготовката си за настоящия сезон.

При определянето на най-добрите спортисти на Сливен, Мавродиева събра актив от 21 точки. Тя изпревари в допитването европейския шампион по вдигане на тежести за юноши Божидар Андреев, който е с актив от 20 точки и Бетина Темелкова, сребърна медалистка от Европейското първенство по джудо за девойки, събрала актив от 18 точки.

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Даниела Пандова /вдигане на тежести/, Иван Стефанов /борба/, Боряна Борисова /самбо/, Калоян Раднев /самбо/, Васил Маринов /вдигане на тежести/, Натали Сосерова /самбо/ и Мидия Ахмед /самбо/.

За най - добър треньор ще бъде наградена Валентина Желязкова,  наставник на спортист номер едно на Сливен.

В номинациите участваха 34 състезатели от 13 спортни клуба. И тази година спортистите се  излъчиха чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства.

Церемонията по награждаването ще бъде на 21 декември от 11 часа залата на Община Сливен. Кметът Стефан Радев ще връчи призовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама