Бургаски деца посрещат Дядо Коледа под триметрова елха в Операта

09:36, 19 дек 15 / Култура 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година Бургаската опера е подготвила вълнуващо тържество за най-малките си зрители. Представлението „Елха в Операта” ще се състои днес (19 декември) от 10:30 часа. Благодарение на него родителите ще срещнат децата си с магията на балета, а след това и със самия Дядо Коледа.

В първата част малчуганите ще гледат „Куклената Фея”, а после ще могат да се снимат с Добрия старец и неговата вярна помощничка Снежанка. За празничната атмосфера ще допринесе и триметровата елха, която ще грейне на сцената в пълния си блясък.

„Обикновено родителите оставят подаръците за децата си на касата на Операта, а след това Дядо Коледа вика всяко поотделно, дава му подаръка и се снима с него под елхата. Представлението е невероятна емоция за малчуганите”, споделят от Операта.

Последното представление от декемврийския афиш отново е посветено на децата. Това е Коледният концерт, който ще се състои на 22 декември, от 18:30 часа, в залата на Операта. В него участие ще вземат оркестърът и хорът на Държавна опера – Бургас, детски хор “Милка Стоева”. Диригент е Йордан Дафов, диригент на хора е Невена Михайлова, на детския хор - Светла Стоева, а концертмайстор е Ваня Златева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама