Калфин: Коалицията работи, в правителството няма какво да делим

09:34, 19 дек 15 / Политика 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имаме една година опит в коалицията. Като цяло коалицията работи. Нямам спор с Владислав Горанов, Румяна Бъчварова, Божидар Лукарски. В самото правителство атмосферата е кохерентна и няма какво да делим. Това каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

„В управлението винаги е възможно да се отиде на избори, но резултатите най-вероятно ще са същите. Въпросът е дали трябва да се прави това упражнение”, заяви Калфин.

Той обясни, че политическо поведение е важно и министрите не са тук да изнудват за повече пари за отбрана или сигурност например.

Той коментира и ситуацията с майките и протестите, като подчерта, че подкрепата към тях започва с регистрирането в Бюрото по труда. „Безотговорно е една майка да изостави детето си. Държавата може да помогне, но все пак това е инстинкт. Децата са най-важното нещо”, добави вицепремиерът.

Във връзка с диалога с протестиращите майки, Калфин заяви, че е поел ангажимент да ги потърси и да проведе разговори по всичките им искания. „В момента 2/3 от децата получават обезщетения. Ако всички деца получават по 60 лева, това ще отиде на около 1 млрд. лева. Имаме определено количество средства, които разпределяме. Заемите не трябва да отиват за ежедневна консумация, а за инвестиция”, категоричен бе Ивайло Калфин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама