Благотворителен коледен базар организираха в Доходното здание в Русе

10:08, 19 дек 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен коледен базар - изложба с ръчно изработени предмети от деца, младежи и възрастни със специални потребности бе открит официално във фоайето на Доходното здание вчера, 18 декември, съобщават организаторите.

Приветствия към присъстващите отправиха Директорът на дирекция "Здравни и социални дейности" в Община Русе Мариела Личева и областният координатор на Жени ГЕРБ в Русе Миглена Трифонова. Те се ангажираха да превърнат проявата в ежегодна инициатива, както и да способстват за увеличаване броя на изложителите.

Събитието се организира под патронажа на организационния секретар на Жени ГЕРБ – България и народен представител в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова. Със свои произведения на коледна тема се включиха ЦСРИ – Щръклево, ДЦДЗ, Приют за бездомни лица и ЦОП на „Каритас“ – Русе, ЦПЗ – Русе, Приют на БЧК – Русе, ЦОП на „Еквилибриум“, ЗЖ „Приятелска подкрепа“, ЦНСТ, РАЛИЗ, ЦСРИ – Ряхово, ЦСРИ за незрящи и пр. Десетки бяха желаещите да закупят от ръчно изработените сурвачки, коледни картички, коледни венци и други.

Областното ръководство на Жени ГЕРБ – Русе е основен „двигател“ на инициативата, която се случва в рамките на традиционно провеждания в навечерието на Коледа концерт от областната структура на ГЕРБ. Съществена помощ при изработването на предметите оказаха младежите от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама