Миков: Иде тежка зима - все повече хора ще усетят невидимите резултати от управлението

10:17, 19 дек 15 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иде тежка зима и все повече хора ще усетят невидимите резултати от това управление. Това заяви лидерът на столетницата Михаил Миков в предаването „Тази събота и неделя” по бТВ.

Според него стабилността на кабинета има своята цена и тя е, че 50% от хората живеят в бедност. „Избори, очевидно, ако така продължава, едни предсрончи избори ще са необходими. Ако такива ще правим оттук насетне, няма значение дали ще има избори. Стабилността по никакъв наичин не се повлия от това, че ГЕРБ спечели местните избори. Кабинетът провежда крайно дясна и автортиарна политика, която руши демокрацията”, категоричен е Миков. Според него регионалният министър Лиляна Пвлова реже ленти от път на път, но видимото за гражданите е колко лоши са пътищата и че винетките са поскъпнали.

Вот на недоверие

„Ще обсъдим възможните вотове на недоверие в отделни сектори – ще започнем със здраверопазване и енергетика”, посочи Миков. Той уточни, че от БСП ще предложат на тези, които претендират, че са опозиция да се включат. „Остават партиите ДПС, „Атака”, а защо не и Радан Кънев”, добави Миков.

За проблемите в здравеопазването, лидерът на БСП обясни, че се внасят ваксини от Турция, които многократно превишават нормите на живак. „Става бартер с български ваксини срещу внос от турски. Министърът каза, че били за бежанците”, посочи той.

За енергетиката Миков заяви, че никога не е била по-зле, а за демографската криза, че са се родили 10 000 деца по-малко през тази година. „Не пожелаха да повишат това, което получават майките”, отбеляза Миков.

Очакванията от Захариева

„Нямам особени очаквания от Захариева, защото няма никакъв сигнал, че ще има промяна на политиката в областта на съдебната власт. Гражданите няма да получат нищо – една година изгубено време”, коментира той. По думите му вече бившият правосъден министър Христо Иванов е взел страната на едното лоби, като двете лобита са прокуратурата и съюза на съдиите.

2015 г. - равносметката

„2015 г. за БСП беше трудна с тежка изборна загуба в местната власт. Предконгресна година. Трябваше да бъда по-настойчив в изваждането на истината за различни проблеми”, заяви Миков. Той даде пример с истината за членския състав на партията. „Истината за поведението на едни или други дейци на БСП, които в определени ситуации предпочитат личния си комфорт през социалистическата идея”, допълни той.

От Дядо Коледа Михаил Миков поиска здраве за себе си, децата, семейството и близките му. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама