7 медала завоюваха таекуондистите на „Инвикта” на Международния турнир „Херея Оупън”

10:42, 19 дек 15 / Спорт 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала завоюваха състезателите на горнооряховския Таекуондо клуб „Инвикта” на Международния турнир „Херея Оупън”, съобщават от пресцентъра на Община Горна Оряховица.

Над 1200 участници се включиха в състезанието, което се проведе в зала Универсиада в София. Горнооряховският клуб „Инвикта” се представи с 10 състезатели и завоюва общо 7 медала.

От турнира със злато се завърнаха Георги Патриков в кат. кадети -57 кг., който бе безапелационен в срещите и не допусна да му нанесат точков удар.

Златен медал завоюва и Цветан Цветков в кат. деца +57 кг., който победи с голяма точкова разлика на финала. Сребърните медали са за Лидия Атанасова в кат. кадети -44 кг., Пламен Николов в кат. деца -23 кг., който загуби на финал със златна точка и Йоанис Фотиадис в кат. деца -33 кг. – отново загуба със златна точка на финала.

Бронз за клуба донесоха Калоян Йорданов в кат. деца - 25 кг., Цветелин Дурчев в кат. деца - 48 кг. С четвърти места от турнира се завърнаха Габриел Ангелов в кат. -33 кг. клас Б, Рафаела Фотиадис в кат. девойки -51 кг. и Габриел Йорданов в кат. деца -30 кг., който извоюва победа над състезател 2-ри дан от Гърция, а невероятно атрактивна и оспорвана среща с по-голям и тежък от него иранец го лиши от поредния златен медал в актива му.

Треньорите на Иран, които са едни от великите сили в световен мащаб по таекуондо го нарекоха „Майстор”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама