Млади дизайнери представят творби на импровизиран pop-up shop в Пловдив

11:09, 19 дек 15 / Култура 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едни от най-интересните млади български автори, работещи в сферата на дизайна на бижута, модата, продуктовия дизайн, илюстрацията и графичния дизайн, представят свои творби на импровизиран коледен pop-up shop днес в Пловдив.

Пловдивчани могат да видят работата на младите дизайнери, както и да намерят подарък за себе си и своите близки, в artnewscafe от 13 до 21 часа.

Сред известните и утвърдени имена са Tochka&Tochka, бижутерите от Format и Нева Балникова, модните лейбъли Garderob и "Артелие" и графичният дизайнер и художник Светлана Мирчева. В селекцията на "Студио Комплект" попадат и продуктите на дизайнери от Пловдив, между които създателите на детски играчки от Archabits и продуктовият дизайнер Марина Драгомирова.

За пръв път в Пловдив ще бъдат показани работата на Георги Манасиев от Odd Matter и най-новият проект на Вера Гезенко и Зора ZoVe, както и 3D принтираните лампи на Волен Валентинов.

"Студио Комплект" (Бояна Гяурова & Адриана Андреева) са творчески колектив за културен мениджмънт. Работата на студиото е да разказва, продуцира и показва съвременните тенденции в дизайна, изкуството и архитектурата чрез публикации, изложби и авторско съдържание, онлайн и на живо. "Комплект" подпомага развитието на българската визуална култура и се стреми да засили сътрудничеството между творческите индустрии, бизнеса, културните институции и публиката и крайния потребител. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама