Коледни колела, Дядо Мраз и елени превзеха Бургас (снимки)

12:56, 19 дек 15 / Спорт 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година десетки любители на колоезденето в Бургас не пропуснаха да се качат на своите велосипеди, за да посрещнат Коледа на колела. Сборният пункт на ентусиастите бе пред сградата на Общината, откъдето тръгна шествието.

Точно в 11:00 часа колоездачите пристигнаха с аткрактивно украсени колелета, като не бяха забравили да облекат тематични костюми на Дядо Коледа, джуджета, рога, като тези на най-прочутият елен на планетата Рудолф, и празнични шапки. Хитът този път определено бе велосипед, на чийто багажник собственикът му бе вързал автентична българска сурвачка с пресни и сушени плодове.

За разлика от предходни години, участниците днес бяха основно от Бургас. Сред тях можеше да се видят колоездачи на всякаква възраст. Най-малкият бе 9-годишният Мартин Стамов. Пред Topnovini.bg той каза, че е дошъл на шествието, за да покара за здраве. Поправил пукнатата гума на колелото си едва няколко дни преди голямото събитие. За Коледа е пратил писмо на Белобрадия старец с надеждата да му донесе летателен дрон, с който да снима красотите на родния му град Бургас.

Идеята на "Коледата на колела" е да се съберат възможно най-много хора и просто да покарат. Инициаторите обещават, че в днешния ден няма да критикуват Общината по отношение на новоизградените велоалеи, защото е празник.

Маршрутът на празничното шествие започна от сградата на Община Бургас, премина през бул. „Богорориди“, х-л „Приморец“, след това по крайморската алея в града. По-смелите продължиха към квартал Сарафово, а някои хитро решиха да се отбият на капаните, за да се сгреят на чаша чай или ароматно вино. 

Малко преди това всички участници се спряха пред една от емблемите на града - Моста, за обща снимка. Там идейните колоедачи сложиха коледна шапка и шал на бронзовата скулптура на Пандира, за да топлят бургаския зевзек през студената зима.

Инициативата се провежда за трети път в Бургас, като с времето се превърна в традиция за морския град. Основният замисъл е да се покаже, че и през зимните месеци практикуването на този вид спорт може да бъде приятно и да носи радост, и приятни емоции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама