Реформаторите: От 30 до 50% от приходите при продажба на общинско имущество в населените места да остават в бюджетите им

13:05, 19 дек 15 / Политика 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редица предложения във връзка със съставяне на Бюджет 2016-та и Инвестиционната програма за следващата година представиха съветниците от Реформаторския блок във Велико Търново.

4-мата представители в местния парламент най-вече искат ремонт на училища, увеличаване на средства за младежки дейности и финансовия ресурс на Общински фонд „Ин витро“, изграждане и обезопасяване на кръстовища и улици, спортни площадки.

Според Реформаторите спешен ремонт се налага в няколко великотърновски училища. Съветниците  настояват да бъдат включени в инвестиционната програма на Общината за следващата година. Тва са ОУ „Димитър Благоев”, СОУ „Вела Благоева”  и Спортното училище във Велико Търново.

„Ясно е какви средства са необходими, само трябва да бъдат осигуррени”, каза председателят на групата съветници от Реформаторския блок Мирослав Трифонов.

За Спортното училище е необходимо доизграждане на третия етаж, който да бъде оборудван и подходящ за общежитие.

Акцент в исканията на Реформаторите е връщането между 30 и 50% от приходите при породажба или отвадаване под наем на общинско имущество в малките населени места в техните бюджети, но не за сметка на средствата по програма Местни инициативи и улично подреждане.

Сред обектите, които Реформаторите предлагат да бъдат обезопасени и реорганизирани са кръстовищата  пред Практикер на ул.  „Магистрална”, и „Ст. Коледаров”, на ул. „Славянска” и „Магистрална”, обръщалото на тролеите и пред Съдебната палата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама