МВР ще си сътрудничи с полицията на Ню Йорк

13:43, 19 дек 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на вътрешните работи (МВР) ще си сътрудничи с Полицейското управление на Ню Йорк. Меморандумът е бил подписан от главния секретар на МВР Георги Коств и полицейския комисар на Ню Йорд Уилям Братън, съобщават от пресцентъра на министерството.

Костов и Братън са провели среща, на която са обсъдили аспектите на сътрудничество с най-голямото полицейско звено в страната. Двустранните отношения в областта на правоприлагането са били оценени като успешни и ползотворни.

Така МВР и полицията на Ню Йорк ще си сътрудничат в областта на превенцията и борбата с трансграничната престъпност.

Документът е бил договорен още по време на работната среща на министър Бъчварова с директора на полицията в Ню Йорк, която се проведе на 2 октомври 2015 г.

Чрез меморандума ще се надгради и доразвие съществуващото сътрудничество, като същевременно, двете страни ще дадат приноса си към усилията на международната общност в борбата с престъпността.

По-късно през деня Костов и директорът на Главна дирекция „Националната полиция“ главен комисар Христо Терзийски са посетили Центъра за видеонаблюдение на Манхатън. Нововъдената Система за оперативно наблюдение давала възможност на полицейските сили на терен да използват най-модерните технологични достижения.

Българските гости са се запознали с работата на криминалистическия отдел за лицеви възстановки, както и на Обединения оперативен център на полицията в Ню Йорк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама