Наградиха победителите във второто издание на ледения фестивал "Русе айс фест 2015"

14:43, 19 дек 15 / Култура 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес  бе финалният ден на състезанието по ледено скулптриране на тема „Русе в мечти от лед“, в което се състезаваха майстори на ледения карвинг от Франция, Белгия, Полша, Унгария, Латвия, Русия, Унгария и България. 

Кметът Пламен Стоилов връчи наградите на победителите във второто издания на „Русе – АЙС ФЕСТ‘2015“, съобщава прес центърът на кметската администрация. Той поздрави всички участници и обеща пред русенци следващото издание на фестивала да е още по-привлекателно и още по-мащабно. 

Ледената скулптура, наречена „Силата на мечтите“, донесе първото място на поляка Владимир Блудник. Неговата творба плени журито с посланието което носи, а именно повече хора да мислят в една посока, за да продължават да сбъдват мечтите си. Второто място отиде при Натали Чистякова от Франция, която изработи ефирната и нежна скулптурата „Мечти за пеперуди“. Журито отреди третата награда на Агнес Рудзите и фигурата „Междухармония“, която показва аспектите на човешката същност, оставаща често необозрима и неразбрана. Русенецът Виктор Царски, който плени публиката със специалния си поглед към нашия град, спечели специалната награда на кмета. Наградата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ беше връчена на Андрей Важинский от Украйна, който от лед изработи едно „Сладко мечтание“. 

Преди големия финал в програмата взеха участие децата от фолклорен ансамбъл „Здравец“ и таланти от Детска вокална група „Слънце“. За доброто настроени на най-малките на сцената излезе и любимецът на малчуганите Бате Енчо. Програмата по награждаването на победителите във второто издание на „Русе – АЙС ФЕСТ‘2015“ приключи с концерт на Росица Кирилова. 

В следващите дни на площадката на фестивала продължават дните на консултантите, които ще изваят от лед световните символи – Айфеловата кула, Тадж Махал, Сфинкса от Гиза и Колос от Великденските острови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама