10% повече туристи в София през 2015

15:25, 19 дек 15 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки че все още няма окончателни данни за цялата година за туристическите посещения в София, от общината се похвалиха, че очакват да отчетат ръст от над 10% в сравнение с 2014 год. Това стана ясно по време на семинар за обсъждане на Бюджет 2016 в Банско.

 

Ръстът е спрямо броя на платените нощувки в столичните хотели, както и на посещенията в града. Общината отчита ръст и в събираемостта на туристическия данък с около 12%. Зам.-кметът Тодор Чобанов обясни, че "този тренд без съмнение ще се запази и догодина". 

 

За по-големия поток от туристи в столицата ще допринесат и големите спортни събития, на които София ще бъде домакин през 2016 год. Още в началото на годината, през февруари, столицата за първи път ще се проведе тенис състезание от "ATP World Tour 250" с награден фонд 450 хиляди евро, което се очаква да доведе стотици любители на тениса в града.

 

Очаква се догодина официално да заработи и новият туристически информационен център в подлеза при "Света Петка". Целта на общината е да отвори поне още 10 такива туристически информационни центрове, които да обслужват нарастващия брой туристи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама