Путин: Моска работи еднакво добре както с Асад, така и със САЩ

18:24, 19 дек 15 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Москва може лесно да работи с всички страни, участващи в усилията за уреждане на конфликта в Сирия, включително САЩ и сирийския президент Башар Асада, каза руския президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

„Що се отнася до сирийската криза, за нас е лесно да работим както с президента Асад, така и с американската страна. Наскоро говорих за това с президента на САЩ Барак Обама и с нашите приятели от Саудитска Арабия и от други арабски държави“, коментира Путин в документален филм, който предстои да бъде излъчен по националната телевизия утре.

Относно конфликта с Турция руският президент каза още, че неговата страна няма да разваля отношенията си с турския народ, защото Москва счита турците за приятелска нация.

Държавният глава коментира и решението на Европейския съвет да удължи с още 6 месеца санкциите, наложени на Русия заради конфликта с Украйна.  "В отношенията между държавите важни са интересите. Интересите на европейските страни са в това, да се обединяват усилия в икономиката, политиката и борбата с тероризма. Да се обединяват усилия с Русия. Ние сме готови за това, открити сме. Нямаме намерение да се цупим заради санкциите“, заяви Путин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама