Волейболният „Дунав” завърши 2015 г. с победа в Ябланица

18:47, 19 дек 15 / Спорт 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Дунав” записа победа в последната си среща за годината. В двубой от деветия кръг на първенството във Висшата лига русенският състав се наложи с 3:1 гейма при гостуването си на „Изгрев” Ябланица.

Тимът на „Дунав” започна по- силно срещата и взе аванс от няколко точки. Гостите продължаваха да имат инициативата в играта. На второто техническо прекъсване преднината им беше 5 точки. До края на гейма те поддържаха аванса си в резултата и спечелиха частта с 25:20.

Сценарият от първия гейм се повтори и през втората част. С по- точни и успешни отигравания русенските волейболисти отново доминираха в играта. Гостите водеха с 10:4 и до края на гейма не допуснаха обрат в резултата, като затвориха и тази част при 25:20.

Тимът на „Дунав” водеше с 3 точки след второто техническо прекъсване в третия гейм, но след това допуснаха грешки, от които се възползваха домакините. Те подобриха представянето си и спечелиха частта с 25:21, като имаше и спорни съдийски решения. В четвъртия гейм играта беше равностойна. В решаващите ситуации в края на частта обаче по- точни и концентрирани бяха русенските волейболисти, които стигнаха до победата с 3:1 след 25:23.

В друга среща от деветия кръг във Висшата лига „Славия” победи с 3:0 гейма „Академик” в Благоевград. „Дунав” е на четвърто място във временното класиране във втория ешелон при мъжете. Първи и втори са съставите на „Славия” и „Черно море”, а на трето място е отборът на „Ботев”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама