Захариева се зарече да работи съвместно с Цацаров и Панов

19:46, 19 дек 15 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като част от президентската институция съм работила добре с главния прокурор Сотир Цацаров и с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Това заяви новоизбраният правосъден министър Екатерина Захариева в ефира на радио „К2", цитирани от в."24 часа". Думите ѝ са в отговор на въпрос дали ще ѝ пречи главният прокурор Цацаров. По думите ѝ тя работи добре с всички и няма нужда от излишно противопоставяне.

„С премиера Борисов също съм работила. Бях негов зам.-министър в Министерство на регионалното развитие и благоустройството три години в кабинет „Борисов 1“, каза още Захариева.

Тя обяви, че има мисия да довърши съдебната реформа, защото хората очаквали бързи резултати, а недоверието било огромно, което ги правело изключително нетърпеливи.

„Аз не мога да обещая видими бързи резултати. Мога да обещая бързо придвижване на законопроекта за съдебната власт, който е готов и се нуждае от малки изменения“, поясни правосъдният министър и допълни, че обещава с цялото си сърце и душа, с всичките си усилия и умения, които има, да работи за това доверието в институциите да се върне.

„Самочувствието и увереността на магистратите, че тогава, когато работиш честно със сърце и душа, когато се движиш само от закона и морала, така както конституцията и законите позволяват, ти ще имаш шанса за кариерно развитие и израстване“, допълни министър Захариева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама