„Студентски град” да е зелена зона, предлагат от ДЕОС

22:11, 19 дек 15 / Политика 25 751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От партия ДЕОС  предлагат промени в проектобюджета за столицата, с които предвиждат приватизация на Общинска банка и сериозно разширяване на Зелената зона за платено паркиране. 

Проектът е внесен в Столичния общински съвет на 17 декември, когато общинарте се събраха на семинар в Банско за обсъждането на парите на столицата за догодина.  

Предложението на формацията е да се приватизират малко над 98 процента от Общинска банка през Фондовата борса, а парите (очаквани 160 млн. лева) да отидат за „погасяване на общински дълг, който към 31.12.2015 е набъбнал до 707 млн. лева , равни на 2 175 лева на 4-членно домакинство. 

Зелената зона пък се предлага да стигне почти до крайните квартали, като обхване целия „Студентски град”, както и „Лозенец“, „Иван Вазов“, „Стрелбище“, „Белите брези“, „Хиподрума“, източната част на ЖК „Сердика“, „Зона Б5“, „Зона Б18“, западната част на „Банишора“, „Подуене“, „Яворов“, „Гео Милев“, „Изток“, „Изгрев“, „Дианабад“ и целия „Студентски град“. 

Средствата от тази мярка пък очакват да са 10 млн.лв. и предлагат да се използват за облагородяване на градската среда в тях. 

Бюджетът на София ще бъде окончателно приет в началото на следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама