С коледен концерт хор "Евмолпея" поздравява пловдивчани

08:04, 21 дек 15 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес хор "Евмолпея" ще поздрави своята публика с традиционния си коледен концерт. В навечерието на Бъдни вечер Малката базилика на булевард "Мария Луиза" ще бъде огласена от сладкозвучните пловдивски евмолпеи.

Момичетата на представителната хорова формация ще "рисуват" коледните си пожелания с палитрата на разнообразния си репертоар. Програмата на коледния концерт включва български, руски, чешки, словенски, френски, немски, английски, италиански и американски автори, като акцентът е върху коледния дух и настроение.

Събитието се организира от Общински институт "Старинен Пловдив". и е под патронажа на Савина Петкова, председател на Общинския съвет на Пловдив. Концертът ще започне в 18 ч.

Само преди две седмици съставът реализира поредица от концертни изяви - в различни къщи в Стария град по време на Дефилето на младото вино, пред паметника и къщата на основателя на българската стенография Антон Безеншек, в Историческия музей в съвместния концерт с мъжкия хор от словенския град Франколово и др. Сега момичетата на Рада Славинска и Ганка Янкова подготвят своята "Коледна палитра", която да споделят с пловдивчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама