Михаил Миков: Има и други неща, които се случват в страната, освен "двете каки"

08:30, 21 дек 15 / Политика 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„България е в мъгла и няма посока, в която да се движи. Може да е част от невидимите резултати в управлението“. Това заяви по Нова телевизия председателят на БСП Михаил Миков.

Той обясни, че от началото на годината левицата е заявила ясната си позиция по отношение на конституционните промени. Според Миков опитът да се прави самоцелна промяна на Конституцията няма да помогне.

„БСП е единствената партия в парламенат, която отстоява различна политика. Разправията на г-н Кънев в кухнята на управляващото мнозинство е разправия в десницата. На какво ще е опозиция Кънев? Той може да повтаря сутрин, обед и вечер, но няма как дясна партия да е опозиция на дясно управление“, каза председателят на левицата.

„БСП е единствената опозиция, въпреки че социолози обясняват, че БСП изчезва. Политиката, в която участваха до момента реформаторите е дясна. Най-големият проблем е, че днешното дясно управление тика страната в един тунел“, каза още Миков.

Той подчерта, че проблемите в България не се изчерпват със скандала с изтичането на записите на телефонни разговори между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и уволнената съдийка Румяна Ченалова.

„Вашата информация е само от двете каки, но има повече нещо, които се случиха в България. Една година се изгуби без да се внесат никакви закони – Законът за съдебната власт например. Олигархията е основният подкрепящ фактор на дясното управление“, заяви социалистът.

Вотът на недоверие към правителството, който от БСП ще внесат в началото на следващата година, ще бъде за провалените политики на кабинета, обясни Миков.

„Има няколко политики, които изпъкват. Вземете енергетиката, здравеопазването. Вотът на недоверие е за сегашната политика. Хората не може да не се сещат как се увеличаваха доходите през 2009 г. Ако са забравили, е за сметка на децата им, които ще плащат дългове от 16 млрд. лв., припомни Миков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама