Махат паркиралите тролеи от входа на "Кайлъка"

08:50, 21 дек 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В срок до 2-3 месеца вече няма да има скупчване на паркирали тролеи на входа на парк "Кайлъка". Добрата новина съобщи управителят на "Тролейбусен транспорт" инж. Ангел Несторов на пресконференция по повод проекта "Интегриран градски транспорт на Плевен". Той уточни, че това ще стане след въвеждане в експлоатация на новото тролейбусно депо в "Дружба".

Инж. Несторов обясни, че от години се налага тролеите да нощуват на различни места в Плевен, тъй като старото депо може да побере едва една малка част от машините, които са общо 70 на брой. В новото съоръжение ще има място за почти всички коли и така ще бъде преустановена неприятната практика тролейбусите да паркират своеволно из града по усмотрение на водача.

На въпрос на Топновини "Лесно ли се става шофьор на тролей" инж. Ангел Несторов отговори, че това всъщност е доста трудно заради изискванията на Европейския съюз. Кандидатите трябва да имат свидетелство за правоуправление категория "D" и чак след това могат да се запишат за обучение. Плевен е единственият град, който има лицензирана школа за обучение на тролейбусни водачи в момента.

На пресконференцията стана ясно още, че в Плевен има 110 действащи водачи на тролеи, от които десетина са жени. По мнението на инж. Несторов, дамите са доста по-внимателни при изпълнение на служебния си дълг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама