Фестивал на местните храни в пловдивския квартал "Капана"

09:55, 21 дек 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивал на местните храни ще се проведе от днес до 27 декември в артистичния пловдивски квартал "Капана". Началото е точно в 16 часа в кулинарен клуб "Фермата".

Празнична работилница, водена от Хлебна къща - Пловдив, ще представи символиката на коледника - какво повелява традицията, как се прави коледната пита и как се четат знаците по нея.

С приказките за хляба пловдивчани и гостите на града ще си направят разходка назад във времето, за да опознаят различните видове обредни хлябове, символика и значение, да се запознаят с просфорните печати от различни епохи, както и с начините за замесване, изпичане и споделяне на обредния хляб.

"Събитието е с вход свободен, но приоритетно очакваме деца и възрастни в неравностойно положение", уточняват организаторите.

Коледното издание на Фестивала на местните храни ще събере продукцията на над 20 производители от Пловдив и околните области, комбинирайки европейската и българската култура.

Млечни и месни продукти, мед, билки, екологични плодове и зеленчуци ще могат да намерят там пловдивчани. Ще има и греяно вино и музика.

Събитието се организира от инициативата "Занаятчийска кухня Фермата" с подкрепата на Община Пловдив и Общинска фондация "Пловдив 2019".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама