Обвиниха акушерката, пребила бебе в "Софиямед", в опит за убийство

10:00, 21 дек 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу акушерката от УМБАЛ „Софиямед“ Емилия Ковачева, която направи опит да умъртви новородено момиченце през месец април тази година, съобщиха от прокуратурата.

Емилия Ковачева е нанесла множество силни удари с ръка и стъклено шише за хранене в областта на главата и тялото на детето и го е задушавала с ръце в областта на врата му. В резултат момиченцето получи тежка черепно-мозъчна травма и тежък мозъчен оток. Благодарение на оказаната своевременна медицинска помощ от лекари в МБАЛ „Токуда“, не се стигна до смъртта на детето. За деянието сигнализираха лекарите от „Токуда“, където бе закарано детето след влошаване на здравословното му състояние. 

В обвинителния акт се казва, че Ковачева е опитала да умъртви бебето, като е въздействала върху жизнено важна част на тялото - главата на пострадалото дете с определена сила, брой и интензитет, както и с твърд предмет - стъклено шише до степен да причинят смъртта на новороденото дете. Осъщественото от обвиняемата деяние се отличава с особена жестокост, подчертават от прокуратурата.

Разпитани са 31 свидетели. Има изготвена съдебно-медицинска експертиза за причинените телесни наранявания на бебето. Прегледани са записите от видеокамерите в болница „Софиямед“ месец назад преди този случай. Установено е, че от осем дежурства в отделението, в три от тях, Ковачева е удряла с юмруци по главата и тялото и други деца. За тези нейни деяния също ще бъдат повдигнати обвинения, след установяване на личността на децата, на родителите им и здравословното им състояние.

Изготвена е и психиатрична експертиза на Емилия Ковачева,която показва, че акушерката е била в добро психично състояние към момента на извършване на побоя и е разбирала действията си .

Емилия Ковачева е с мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои Софийският градски съд да насрочи дата за разглеждане на делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама