Шуменка, паднала заради калпава настилка, осъди Общината

11:45, 21 дек 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 699 лева обезщетение трябва да заплати Община Шумен на Донка Добролевска, заради наранявания, които жената получила, след като паднала на тротоара заради лоша настилка. Жената завела дело срещу Общината в Шуменския районен съд и го спечелила.

От документите по делото става ясно, че инцидентът станал на 14 октомври миналата година. Донка Добролевска била регистрирана като безработна в Бюрото по труда и в този ден отивала там, за да се информира за насрочена среща с работодатели по програма за безработни лица.

Тя вървяла пеша по бул. „Славянски”, когато приближила сградата на Драматичния театър откъм източната му страна. Изведнъж усетила, че тока на дясната й обувка попаднал в дупка, загубила равновесие, политнала напред, спънала се и паднала по очи.

Насъбрали се хора, помогнали й да стане. Жената била с охлузвания по лицето, избити два предни зъба и счупена лява ръка.

След посещение при ортопед й била насрочена спешна операция във Варна, където и били поставени две Киршнерови игли и гипсова имобилизация за срок от 30 дни, след това била изписана за домашно лечение.

Последвали усложнения и тя била настанена за няколко дни във варненска болница.

Свидетели, разпитани по делото, потвърдили, че жената паднала заради некачествената настилка.

Пред съда Донка Добролевска поискала Община Шумен да й заплати  699 лв. обезщетение  за имуществени вреди и 17 000 лв. представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Съдът приел, че причина за инцидента е неподдържането на тротоара и счел , че справедливо обезщетение за претърпените болки и страдания е в размер 15 000 лева, както и сумата от 699 лева са  разходи, извършени във връзка с установените травми.

Магистратите постановили Общината да заплати на Донка Добролевска тези суми.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Шуменския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама