ФИФА забрани на Блатер и Платини да се занимават с футбол за дълъг период

11:57, 21 дек 15 / Свят 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сеп Блатер и Мишел Платини бяха наказани от Етичната комисия на ФИФА да не се занимават с футбол в следващите осем години. Санкциите им влизат в сила веднага, като те нямат право да се занимават с нищо, свързано с този спорт.

Президентът на световната футболна централа в оставка, както и действащият президент на УЕФА са сред участниците в корупционен скандал от началото на века. Покрай него десетки високопоставени членове на ФИФА бяха арестувани, като срещу тях се водят дела в САЩ.

Тежкото наказание на практика слага край на кариерата на Сеп Блатер, който съвсем скоро ще навърши 80 години. Той е президент на ФИФА от 1998 г. и ще бъде сменен окончателно на конгреса на централата на 26 февруари догодина, когато ще се избере наследникът му.

След разразилия се скандал в началото на годината се очакваше Платини да наследи Блатер. Точно след като се кандидатира обаче и той беше отстранен, тъй като швейцарецът му превел 1,8 млн. евро през 2011 г., което не е по правилата на ФИФА. Парите са преведени за работа на Платини в периода 1998-2002 г., когато беше технически съветник на Блатер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама