Събраха парите за операцията на Наско от Шумен

12:11, 21 дек 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сумата, необходима за лечението на 19-годишния Атанас Златев от Шумен вече е събрана. В дарителските банкови сметки има 140 637 лв., съобщи лелята на момчето Нели Георгиева.

По думите й това е най-добрата предколедна новина. „Страхотни хора, страхотна енергия, благодарим”, допълни Георгиева. Операцията във Виена е на 13 януари, на 11 януари Наско ще лети за австрийската столица.

„Физически в момента той не се чувства много добре, но е силно мотивиран и вярва в оздравяването си, след като видя колко много хора го подкрепят”, допълни Нели Георгиева.

Topnovini.bg припомня, че кампанията за събиране на средства за лечението на Наско започна преди по малко от месец. Трябваше да се съберат 100 хил. лв., нужни за покриване на разходите за престоя и терапията на болното от рак момче в клиниката във Виена. Сумата бе непосилна за семейството.

На призива за помощ се отзоваха хиляди хора, бяха организирани стотици благотворителни изложби, концерти и събития. Пари дари и Гошко от Шумен, който преди година по подобен начин отиде на лечение в Турция, 5 хил. лв. изпрати и семейството на 29-годишната Нина от Бургас, за която също е имало дарителска кампания.

„Дарителите са от цялата страна и от чужбина – от САЩ, Великобритания, Италия, Германия. Има и много хора, които са изпратили сумите анонимно и вместо имената си в бланките за превода, са написали „Успех, Наско”, разказа лелята на момчето.  

Междувременно националната здравна каса издаде формуляр, който е направление за операцията и покрива разноските на лечебното заведение, но само за дейностите, които се заплащат и за осигурените пациенти в Австрия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама