Потвърдиха присъдите на двама преподаватели в БСУ, присвоили над 38 000 евро

12:14, 21 дек 15 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативен съд- Бургас потвърди осъдителна присъда на Окръжния съд в града и определи наказание  от по три години „лишаване от свобода“ на Атанас Денев Луизов и Деян Желев Лазаров за присвояване на общо над 38 000 евро чужди пари, съобщиха от прокуратурата.

Изтърпяването на наложените наказания и на двамата осъдени е отложено за изпитателен срок от пет години.

В съдебния акт е посочено, че за периода от 7 септември до 10 декември 2004 г., в качеството им на длъжностни лица - управител и заместник-управител на Сдружение с нестопанска цел, Луизов и Лазаров са присвоили чужди пари – сумата от 20 334 евро.  Парите са били собственост на Европейския съюз, представляващи първоначално финансиране от 60 % на проект „Европейски маркетингови практики за студенти“. Средствата, които са по програма „Европейска програма за професионално образование и обучение  Леонардо да Винчи“, са предоставени за професионално обучаване.

Съдът е признал Луизов и Лазаров за виновни и в това, че за периода от 11 ноември до 1 юни 2005 г. са присвоили чужди пари в размер на 17 944 евро. Парите представляват окончателно финансиране на същия европейски проект, в размер на 40 % от средствата предвидени за неговата реализация.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама