Димитър Колев: Парковете в "Западен" са приоритет в работата ми

13:04, 21 дек 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Колев е кмет на район "Западен" в Пловдив втори мандат. Роден е на 26 януари 1978 година в Пловдив. Завършил е магистратура по международни икономически отношения във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Преди да стане кмет, е работил в сферата на частния бизнес - мениджър в областта на туризма. Семеен е, с две деца.

Г-н Колев, каква беше 2015 година за район "Западен"?

Годината бе изпълнена с много работа. Реализирахме доста големи проекти. Успяхме да приключим всичко, което сме планирали. Многото работа донесе и много добри резултати.

Кои бяха най-мащабните проекти?

Най-мащабното през отминаващата година бе довършването на детска градина "Мир". Тя е за 8 групи, над 200 деца, с плувен басейн, много модерна. За мен този обект е най-голямата ми гордост.

"Западен" е един от най-зелените райони. Какво направихте за разширяване и поддръжка на парковете?

Изцяло обновихме градина "Еталонна", както и парк "Ружа". През 2016 година работата по парковата среда продължава. Предвидени са средства за проектиране на нов голям парк в парцела на бившата Гарнизонна фурна, който бе даден на Пловдив от държавата. Вече съм възложил на архитектите на район "Западен" да подготвят идейни проекти, на базата на които да се направи техническият проект. Ще проектираме и парк "Акациева горичка", там вече имаме идеен проект. Трябва да довършим и още 200 квадратни метра от градина "Еталонна". За мен като районен кмет парковете са приоритет.

Работихте доста и по инфраструктурата в района...

Да, особено важна бе реконструкцията на ул. "Лерин", където бе направен много голям участък. Подменихме водопровода, тротоарните настилки, доизградихме паркинг. Ремонтирахме и ул. "Знаме", ул. "Рая", изградихме над 100 нови паркоместа. Нови паркинги има на улиците "Юндола", "Вечерница", "Мащерка" и "Дивна".

През 2016-а ще продължим с работата по улица "Просвета" в квартал "Прослав", която започнахме през тази година. Там вече са реконструирани около 500 метра, веднага след зимата продължаваме работата. Дейностите са свързани и с реконструкцията на скоростната жп линия, която минава през квартала, така че ще изчакаме и там да завърши работата.

Какво друго предстои през 2016 година?

Ще ремонтираме улица "Генерал Колев". Там ще премахнем паважа, ще направим изцяло нови тротоари, ще обособим паркинги. Ще преасфалтираме и улица "Чернишевски" в двете й части от "Владивосток" до "Копривщица" и от "Копривщица" до "Акация". Ще оправим и една част от улица "Силистра" - от "Царевец" до "Атон". Ще проектираме и изградим и още нови паркинги, главно в междублокови пространства, които не са отредени за озеленяване.

Какви средства са Ви необходими за всичко това?

Стойността на всичко, което възнамеряваме да осъществим, е близо 1 милион лева. Район "Западен" разполага със 160 хиляди лева от таксите за гаражните клетки, а останалото са целеви средства от Община Пловдив.

Осигурявате места за колите. А има ли достатъчно места за най-малките жители на района в детските градини и яслите?

С изграждането на новата ЦДГ "Мир" успяхме окончателно да решим проблема с липсата на места в детските градини. Предстои да обследваме конструктивно старата сграда на "Мир", за да преценим дали може да се преобразува в детска кухня, като имаме идея и за една яслена група. Ако обаче сградата е неспасяема, ще я съборим и на мястото й можем да направим парк.

Какво пожелавате на жителите на района в навечерието на празниците?

Пожелавам много здраве, щастие, успехи. И да бъдем по-позитивни през новата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама