Драконовски мерки за сигурност в Париж по празниците

13:12, 21 дек 15 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 1700 полицаи ще се грижат за сигурността на празнуващите настъпването на Нова година в Париж, пише "Фигаро”. Те ще бъдат подпомагани от спасителни екипи и пожарникари. 

Кметът на Париж Ан Идалго, шефът на полицията в града, както и вътрешният министър Бернар Казньов, и президентът на Франция Оланд, са провели разговори дали въобще да има тържества, след трагичните събития на 13-ти ноември тази година.

"Отбелязването на празника ще бъде преди всичко символично. Ще бъде по-скоро като послание към целия свят: Париж не се предава и парижани продължават да живеят". Това каза кметът на столицата Ан Идалго по време на пресконференцията, на която обяви плановете за отбелязването на Нова година.

Официалните тържества отново ще бъдат на булевард „Шанз-Елизе“, но този път няма да има фойерверки, които да отбележат идването на Новата година в Париж, тъй като градът остава в шок след атентатите при които загинаха 130 души. Вместо това от двете страни на Триумфалната ще има две видеостени, на които ще има прожекции. Освен това, тържеството ще бъде кратко - "Шанз-Елизе", ще затвори за движение в 23:15 и ще отвори отново в 00:30 ч. В края на миналата година повече от 600 000 души се събраха по улиците на френската столица за да празнуват

Миналия четвъртък, френското министерство на вътрешните работи обяви, че е разработило план за охрана на ключови места във френските градове.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов призова за засилване мерките за сигурност около църквите по време на Коледните празници. Той нареди да се ограничи броя на входовете на църквите и хората и властите да "следат с особено внимание за изоставени пакети или чанти."

Казньов подчерта "необходимостта да се докладва на полицията за всяко необичайно поведение."

Франция има около 45 000 католически църкви, както и 4000 протестантски.

Извънредното положение в страната продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама