Късо съединение подпали кухня в Русе

13:17, 21 дек 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожар в кухня на апартамент в блок "Достоевски" на ул. "Борисова" в Русе гасиха русенските огнеборци. Инцидентът е възникнал след 12 ч. на 18 декември, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Произшествието е ликвидирано на площ около 4 квадрата. При пожара са нанесени щети на телевизор, хладилник, мебели и са опушени около 10 квадрата стени. Като най-вероятна причина за запалването огнеборците посочват късо съединение. На същата дата още един сигнал за инцидент е наложил излизане на противопожарен екип – пожарникарите от Втора РСПБЗН са гасили запалени отпадъци в метален контейнер до бл. “Енергетик” в Русе.

На 19 декември от 14:46 до 16:10 часа два противопожарни автомобила от Първа РСПБЗН – Русе са изпратени на адрес в с. Басарбово на ул. Васил Левски, след сигнал за пожар в мазе на къща. И в този случай причина за пожара е станало късо съединение. Запалването е загасено с близо 1000 л вода на площ около 4 квадрата, а са нанесени щети на домашно имущество. В събота огнеборците са гасили още запалени сажди в комин на къща в с. Дряновец, реагирали са на два случая със запалени пластмасови контейнери на различни места в гр. Русе на ул. Плевен и ул. Гургулят, имали са и един фалшив сигнал за изтичане на газ на ул. "Шести септември" в Русе.

Тази нощ, за времето от 01:30 часа до 02:00 часа, екип от Втора РСПБЗН- Русе е изпратен за гасене на запалени отпадъци и пластмасов контейнер. Произшествието е било на ул. "Александровска" 114 в Русе. Горенето е ликвидирано на площ от около два квадрата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама