Съдия Хайгухи Бодикян: Проблемите се решават с говорене

13:20, 21 дек 15 25 768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият председател на Административен съд Хасково /ХАС/ Хайгухи Бодикян ще заложи в управленския си мандат на приемствеността. По думите й, ще бъдат провеждани работни срещи с магистрати, ще работи и за електронното правораздаване. Освен това ще направи инвентаризация на делата в съда.

Това са част от мерките, които днес бяха обявени пред журналисти.

Topnovini.bg запита, как ще се справи с противоречивата практика в съдебните решения, която ХАС наложи от години и това е основен проблем, защото по един и същи казус, съдиите постановяват различни решения. И как подчинените й магистрати, ще бъдат накарани да са по-прецизни, когато разглеждат дела като са последна инстанция.

„Проблемите се решават с говорене, с дискусия и анализ. Всеки съдия е независим и отговаря за себе си”, каза Бодикян, която подобно на много правораздаватели в страната обяви, че съдиите не трябва да говорят само с актовете си. Тя декларира още, че ще работи с медиите, защото само така може да бъдат разбрани от обществото. Предшественичката й Теодора Точкова работеше с подбрани от нея журналисти. Оказва се, че проблемът с противоречивата практика е почти решен, след заминаването на Точкова в София.

Съдия Бодикян е родена в Хасково, има зад гърба си 25 години стаж в съдебната система. 22 г. е била съдия. Идва в Хасково от Софийски градски съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама