Възстановяват фестивалите „Маестро Захари Медникаров“ и „Сарандев“

13:24, 21 дек 15 / Култура 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският поп-рок конкурс „Сарандев“ и хоровият фестивал „Маестро Захари Медникаров“ ще бъдат възстановени, съобщи заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Предвижда се поп-рок конкурсът да бъде възстановен след няколкогодишно прекъсване. Той отново ще събере млади таланти през май догодина в юбилейното си 25-о издание. През 2016 г. ще се проведе само конкурсът за изпълнител, а този за авторска песен ще бъде организиран в следващи години, тъй като няма достатъчно време за подготовката за такава мащабна проява. Средства за фестивала вече са предвидени в бюджета на Общината за 2016 г.

От сцената на конкурса „Сарандев“ са започнали творческият си път изпълнители, като Миро, Михаела Филева, Маги Джанаварова, Димана, Стоян Петров, Весела Бонева, Георги Дюлгеров и други.

Предвижда се европейският поп-рок конкурс да се проведе в обновената концертна зала на Общинския младежки център, който е основно ремонтиран със средства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Залата разполага с над 300 места, с нова озвучителна и осветителна система, сцената е модернизирана, информира директорът на младежкия център Мими Иванова. Оборудвано е и звукозаписно студио.

От следващата година се възстановява и хоровият конкурс на името на Маестро Захари Медникаров, който се организира в партньорство с фондация „Приятели на България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама