„Тиха нощ, свята нощ” събра на една сцена три формации на „Дунавски вълни”

13:25, 21 дек 15 / Култура 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Тиха нощ, свята нощ” събра на една сцена за първи път от години насам три формации на хор „Дунавски вълни”. Зала „Европа” не успя да събере всички почитатели на хоровото изкуство в съботната вечер, дошли да чуят Коледния концерт на формацията. Мнозина останаха пред отворената врата на залата, за да чуят изпълненията на трите хора.

На сцената пред публиката излязоха детската и представителната формация на „Дунавски вълни”, водени от диригентката Весела Тодорова. Дебют направи сформираната едва преди два месеца Дамска камерна формация „Дунавски вълни”. Дамите, включени в нея, са били част от детския хор, но решили да продължат да пеят макар и след години, обединени от любовта си към музиката.

„Идеята ни е да продължим да разнасяме певческата слава на Русе в България и по света. Емоцията да си отново на сцена е неповторима. Претворихме на живо мотото на всички български хорове - Родна песен нас навек ни свърва. Събрахме се в плах опит да сбъднем мечтите си и отново да станем част от магията, наречена „Дунавски вълни”. За някои от нас, днешният ден е изключително емоционален и поради факта, че излизаме на една сцена със своите деца, които пеят в детския хор”, споделиха след концерта дамите.

Част от тях са очаквали този момент повече от 15 години. Вероятно и затова вълнението на всяка от 14-те дами беше огромно. Специално за своя дебют те бяха подготвили коледни песни от Италия и Уелс.

В програмата, подготвена от детската и представителната формация на „Дунаски вълни”, бяха включени популярни коледни песни от цял свят.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама