Наградиха Радослава Мавродиева като спортист №1 на Сливен

14:00, 21 дек 15 / Спорт 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бронзовата медалистка от Европейското първенство по лека атлетика в зала Радослава Мавродиева бе обявена за спортист №1 на Сливен  за 2015 година. Мавродиева   завоюва третото място в дисциплината тласкане на гюле от шампионата в Прага.

Тя е единствената състезателка от Сливен, която има покрит норматив за участие на Олимпиадата в Рио през 2016 година.

Радослава е на лагер в Турция, където провежда част от подготовката си за настоящия сезон, но за церемонията се завърна в Сливен.

При определянето на най-добрите спортисти на Сливен, Мавродиева събра актив от 21 точки. Тя изпревари в допитването европейския шампион по вдигане на тежести за юноши Божидар Андреев, който е с актив от 20 точки и Бетина Темелкова, сребърна медалистка от Европейското първенство по джудо за девойки, събрала актив от 18 точки.

Церемонията по награждаването се проведе в залата на общината. Призовете връчи зам.- кметът Пепа Чиликова.

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Даниела Пандова /вдигане на тежести/, Иван Стефанов /борба/, Боряна Борисова /самбо/, Калоян Раднев /самбо/, Васил Маринов /вдигане на тежести/, Натали Сосерова /самбо/ и Мидия Ахмед /самбо/.

За най-добър отбор за годината бе определен и обявен тимът на БК “Тони 7” за девойки до 19 години, играл на финали от Държавното първенство.

Призът треньор на година получи Валентина Желязкова, наставник на Мавродиева.

В номинациите участваха 34 състезатели от 13 спортни клуба. И тази година спортистите се  излъчиха чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама