Двама задържани при спецакция в Брюксел

14:10, 21 дек 15 / Свят 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама души са арестувани в Брюксел във връзка с разследването на атентатите в Париж от 13-ти ноември, съобщи France 24, позовавайки се на АФП. Късно в неделя, в центъра на Белгийската столица се е провела акция, в билзост до ежегодния коледен базар. Обиските в района са продължили около пет часа. 

Според местни медии, задържаните са братя и са отведени за разпит. Представител на прокуратурата твърди, че акцията е свързана с атентатите в Париж от 13 ноември, но не с издирването на един от главните заподозрени Салах Абдеслам. 

Белгийската полиция продължава да търси 26-годишния французин Салах Абдеслам - основен заподозрян за атентатите в столицата на Франция. Той се е прибрал в Брюксел на другия ден след атаките и оттогава е неоткриваем. За ареста на Абделслам, живял в известния брюкселски квартал Моленбек, има международна заповед. 

Общо осем са обвинените и задържаните от властите в Белгия заподозрени за подпомагане на извършителите на парижките атаки. Тогава загинаха 130 души, а стотици бяха ранени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама