Софиянци бавят откриването на автогара „Юг”, жп гарата ще е готова в началото на 2016-а

14:29, 21 дек 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лицензиите и разрешителни, които трябва Община Бургас да получи от различни държавни инстанции и министерства в София, са причина за забавеното откриване на новата Автогара „Юг”. Това заяви кметът Димитър Николов в отговор на въпрос на репортер на Topnovini.bg на пресконференцията, на която той представи проектобюджета за 2016 г.

„Надявам се всичките тези комисии, на които разчитаме да си сложат подписите, тези дни да приключат огледите и да удостоверят за присъствието си, че параметрите на автогарата отговарят на българските стандарти. Ако комисиите от София свършат това в рамките на следващата седмица, ние имаме готовност между Коледа и Нова година вече и по документи автогарата да започне да функционира и ще можем да обявим този проект за приключил. Технически като инфраструктура, като строителни дейности тя е готова”, каза Николов.

В началото на следващата година от Общината очакват да приключи и реконструкцията на жп гарата в Бургас. По този начин в условията на интермодалност двете гари ще могат да функционират заедно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама