Наивен дядо изгоря при акция срещу алоизмамници във Варна

14:30, 21 дек 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Алоизмамниците във Варна стават все по-нагли и изобретателни. Под претекст, че провеждат специализирани акции срещу такива като тях, престъпниците въвеждат в заблуждение възрастни хора и ги карат да хвърлят спестяванията си през терасата.

Жертва на новия сценарий станал 79-годишен варненец, който в петък, 18 декември, получил обаждане по телефона от "майор Стоянов от МВР". Шарлатанинът казал, че в момента се извършва полицейска операция за залавяне на телефонни измамници.

Обяснил на пенсионера, че за да бъдат заловени измамниците, трябва да събере всички пари в дома си, да ги сложи в торбичка и да ги хвърли през терасата, за да може извършителите да ги вземат и да бъдат задържани от разположените в близост цивилни полицаи. Възрастният мъж изпълнил указанията на мнимия полицай и олекнал с 1350 лева.

От полицията предупреждават гражданите, че методи като гореописания не се прилагат от служителите на реда.

Апелът е да бъдат особено внимателни към всякакви лица и обаждания, при които им се искат пари, и то на ръка, да не се доверяват и да сигнализират своевременно на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

Същия ден жертва на телефонна измамама станала и 69-годишна варненка. Мошеник й обяснил, че дъщеря й е пострадала тежко при токов удар, налага се животоспасяваща операция и трябва да бъде транспортирана в "Пирогов" с хеликоптер, но тази услуга не била безплатна. На автобусна спирка в кв. Чайка жената предала сумата от  2000 лв. на непознат мъж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама