Високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис разкри полицията в Добрич

14:36, 21 дек 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След оказана яростна съпротиви и опит за бягство е задържан 32-годишен варненец, който е организирал високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис в къща в село Свобода, Добричко, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Лабораторията е разкрита при специализираната полицейска операция по противодействие на наркопроизводството. Тя е проведена на 17 и 18 декември.

В хода на разследването е било предприето претърсване на необитавана къща в с. Свобода, където криминалистите са открили  високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Тя била разположена в четири стаи, оборудвани с лампи за отопление, вентилационно-килматична система, термодатчици, сензори и друга техника. При тези специфични условия били отглеждани в саксии 210 растения, достигнали размери от 30 см до 150 см височина и реагирали на  канабис при полевия наркотест.

В хода на операцията е установен стопанинът на оранжерията – 32-годишният варненец П.В., който е криминално проявен. При вида на униформените мъжът опитал да избяга, оказал яростна съпротива при задържането.

Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама