Волгин се държи агресивно с цел да му се размине, смята доц. Лозанов

14:44, 21 дек 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българското национално радио (БНР) все още не е глобено заради законовите нарушения на водещия Петър Волгин, уточни пред София Topnovini.bg председателят на Съветът за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов. Нарушенията в предаването “Деконструкция” са констатирани, но предстои след Нова година Съветът да се събере и да вземе решение дали медията ще бъде глобена.

Вчера самият Волгин, който многократно е бил обвиняван, че не спазва принципите на плурализъм във воденото от него предаване, заяви, че става въпрос за “политическа поръчка” и обвини доц. Лозанов в “цензура”.

“Е, той много отдавна ме атакува. Самият той от много време знае, че нарушава закона - това не е тайна за никого. И това е самозащитна стратегия, в която той се държи агресивно и този път да му се размине, както всеки път му се е разминавало. От години ситуацията е така”, каза самият председател на СЕМ.

Досега БНР се е разминавало с глобата, защото ръководството е правило опити да реши по друг начин тежкия проблем. В програмната схема бе добавено цяло друго предаване - “Конструкция”, като идеята бе двете предавания да изградят една обща цялост, в която да се спазва принципът за плурализъм.

“Откакто “Конструкция” отпадна, това е едно монологично предаване без други гледни точки. За мен лично това е доста закъсняла констатация, но дълго време се опитвахме да влизаме в диалог с ръководството, с Волгин, викаха ни и в парламента да го защитават”, каза доц. Лозанов, като намекна, че този път БНР няма да се размине с глобата, ако нарушенията, оставени при мониторинга, се потвърдят.

Глобата е между 3 и 30 хиляди лева, които ще бъдат платени от данъкоплатците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама