Жасмина Кристоф е 4-милионният пътник на летище "София" за годината

14:53, 21 дек 15 / Любопитно 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българката Жасмина Кристоф е рекордният 4-милионен пътник за годината на летище „София“, предаде репортер на София Topnovini.bg. Тя е пътувала от Лондон, където живее с мъжа си и двете си деца.

Кристоф сподели, че е разбрала за изненадата още на борда на самолета днес, с който тя и семейството й са пристигнали в България за коледните празници. Тя беше посрещната на летището със специална церемония, на която получи подаръци, докато свиреше симфоничен оркестър.

По думите на шефа на летище „София“ Христо Щерионов надхвърлянето на 4 милиона пътници за една година е много добър успех. Той отбеляза, че има увеличение на пътуващите по всички дестинации, а като топдестинация той определи Лондон. До британската столица са пътували 300 хил. души от София. Това е ръст с 16% спрямо 2014 г. Маршрутът се обслужва от четири авиокомпании, отбеляза още Щерионов.

През следващата година ще бъдат открити и полети до нови места. Това ще се случи при пристигането на шестия самолет на авиокомпанията „Уиз Еър” и на други нови самолети, допълни той.

През Терминал 2 са преминали 2,5 млн. пътници, а през Терминал 1 – 1,5 млн. души за 2015 г. От месец януари до края на месец ноември пътникопотока се е увеличил с 6,6% в сравнение със същия период през миналата година.

"Мерките за сигурност са засилени във всички зони на летището, но без да безпокоят пътниците", каза Щерионов по повод предстоящите празници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама