Р. Христов: Най-важно е стабилното управление и участието на "Реформаторски блок" като катализатор на промените

14:59, 21 дек 15 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Реформаторски блок" трябва да оцелее. За нас най-важно е единството. Това, което случи не ме радва, защото всеки член на групата на "Реформаторски блок" е важен. Надявам се, че след ваканцията ще сме по-единни и по-силни", сподели зам.-председателят на СДС и народен представител от "Реформаторски блок" от 19-ти МИР-Русе Румен Христов.

Той добави, че най-вероятно напускането на групата на "реформаторите" в Народното събрание от страна на Радан Кънев е по-скоро плод на емоция.

"Ние не сме карали никого да напуска групата на "Реформаторски блок". Това бе по-скоро емоционална стъпка, може би от гледна точка на големите очаквания, които бяха заложени по отношение на съдебната реформа. Има обаче много по-важни неща - стабилното управление на държавата и участието на "Реформаторския блок" като катализатор на промените и на реформите и затова искам да останем заедно и да продължим заедно", каза още Христов.

Той добави, че вече се готви анекс към споразумението с ГЕРБ, който да разпише ясно съдебната реформа.

"Пътната карта ще е за една година с по-къси срокове по отношение на няколко законопроекта. Първият ще е за закона за борба с корупцията на високите етажи на властта на Меглена Кунева. Вторият е устройственият законопроект за съдебната власт, който е разработен от г-н Иванов и с някои малки промени ще бъде внесен скоро от г-жа Захариева. В плана ни предстоят промени и в Наказателно-процесуалния кодекс, Наказателния кодекс и т.н. Всеки от министрите е дал свое виждане за развитие на реформите през следващите години. Договаряме с ПП ГЕРБ и на всеки 6 месеца да има преглед на постигнатия напредък и ако се наложи да се търсят мерки в посока ускоряване на реформите. СДС категорично стои зад всички министри на "Реформаторски блок". Те направиха реформаторски стъпки в правилната посока", заяви Румен Христов.

Той отчете накратко и дейността на парламентарната комисия по земеделие и храни, на която е председател.

"Само за тази година са разгледани 38 законопроекта и 7 други акта. Предстои да бъдат гледани на второ четене немалка част от тях. Приетите законопроекти са 12. Това, което се свърши в този отрасъл бе в посока подобряване на взаимоотношенията между държавните институции и фермерите, както и подпомагане за кандидатстване с европроекти", каза още депутатът.

Той добави, че програмата на НС е много натоварена и има много законопроекти, които касаят европейски директиви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама