Варненец млати ченгета в Добричко, след като разкриха наркооранжерията му

15:08, 21 дек 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
32-годишен варненец, организирал високотехнологична домашна оранжерия за отглеждане на канабис, е арестуван след яростна съпротива и опит за бягство в Добричко, съобщиха от местната полиция.

Високотехнологичната оранжерия е разкрита при спецоперация по противодействие на наркопроизводството, реализирана в края на миналата седмица. В хода на разследването е предприето претърсване на необитаема къща в село Свобода, където криминалистите се натъкнали на рядко срещана за тях гледка.

В четири стаи в постройката, оборудвани с лампи за отопление, вентилационно-килматична система, термодатчици, сензори и друга техника, криминалистите преброили 210 растения в саксии, достигнали размери от 30 см до 150 см. При полевия тест стръковете реагирали на канабис.

В хода на операцията е установен стопанинът на оранжерията – 32-годишният варненец с инициали П.В., който е известен на МВР. При вида на униформените мъжът опитал да избяга и оказал яростна съпротива при задържането, но белезниците в крайна сметка щракнали около китките му.

Процесуално-следствените действия продължават, по случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама