Над 100 деца се включиха в коледната инициатива на НЧ „Делиорман 2014”

15:14, 21 дек 15 / Култура 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Приключи поредната инициатива на Народно читалище „Делиорман 2014“ – „Творческите чудеса на малките джуджета“, съобщиха от Управителния съвет на читалището. 

Проявата се проведе през миналата седмица в Детския отдел на разградската библиотека.  В творческата инициатива се включиха над 100 деца от Лудогорието.

В продължени на една седмица, под ръководството на майсторката на приложни изкуства Хафизе Басри малчуганите имаха възможността да усвоят приложни и забавни техники, които не се изучават в училищата. Децата сътвориха чудеса от непотребни материали, като кашони, картони, кухненски ролки, дискове, изгорели крушки и стари вестници. Бяха изработени ангели, снежни човеци, къщички, джуджета, гирлянди и други украшения. Заниманията приключиха с украсяването на коледната елха.

От Управителния съвет на читалището благодарят на всички деца, родители, учители, клуб "Слово" , РБ „Проф. Боян Пенев”, които са допринесли на екипа на НЧ „Делиорман”, за да бъде така успешно и ползотворно осъществена инициативата.

Изненадата, която са поднесли децата в края на творческата проява е било пожеланието културната институция да си има „нов дом”.  „Надяваме се и местната управа да чуе молитвите и желанията ни, за да си имаме сграда, където да можем да развиваме дейността си и през следващата година”, отбелязват от НЧ „Делиорман”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама